Blog from yacht Pendragon in the 1000 mile doublehanded race (Scheveningen (NL) - Bergen (NO) - Lerwick (Shetlands) - Bergen (NO). Starting June 16th 2011. Crew members: Jan Borgdorff (left) and Georges Kemmerling (right). Pendragon is a "Van de Stadt" 36 ft Excalibur from 1968. We are racing against modern yachts, but with an IRC rating which may help to even the score a bit.



vrijdag 17 juni 2011

Dag 2

De tweede dag van ons avontuur. We beginnen met een westenwind maar daarna is de wind erg veranderlijk en moeten we een paar keer van zeil wisselen. Evengoed een vierde positie. In de middag is de wind weer wat gunstiger en word de spinaker er weer opgezet. Er is een stevige wind nu en we gaan weer erg hard, zo hard dat we een tweede positie bezetten! Helaas zakken we daarna weer naar de vierde positie. Richting avond echter gaat het zo lekker dat we van vier naar drie en jaaaaa om 17.30 zelfs de eerste positie hebben!  In de avond neemt de wind af en draait naar zuid. We zijn nu voorbij doggersbank en de sfeer zit er goed in. Nog 316 mijl te gaan naar Bergen. Deze avond geniet de innerlijke zeiler van nasi met babi pangang. We hopen maandag vroeg in Bergen te arriveren. 

Dag 1

De race begint! Even buiten Scheveningen is de start. We beginnen met een ruime wind en zetten de spinaker op. Na de start hangen we een tijdje op een zesde positie. De spinaker is nieuw en een beetje te groot en We lopen er erg hard mee! Helaas zakken we langzaam naar een achtste positie. Later die dag neemt de wind toe van 4 naar 5 beaufort en we laten de spin staan. In de namiddag heroveren we de zesde plaats weer. We varen over de TSS (traffic separation scheme) ter hoogte van Texel. Aan het einde van de nacht varen we tussen de boortorens door.  De hele nacht hebben we supersnel gezeild. Deze avond, met dank aan onze bevoorraders, erg lekker gegeten. Gerookte kip met pasta, goed eten doet goed zeilen!