Blog from yacht Pendragon in the 1000 mile doublehanded race (Scheveningen (NL) - Bergen (NO) - Lerwick (Shetlands) - Bergen (NO). Starting June 16th 2011. Crew members: Jan Borgdorff (left) and Georges Kemmerling (right). Pendragon is a "Van de Stadt" 36 ft Excalibur from 1968. We are racing against modern yachts, but with an IRC rating which may help to even the score a bit.



donderdag 29 maart 2012

Hij staat erop, en in letterlijke zin want ik heb het over de mast.

Gisteren hebben we tot 9 uur (het is hier nu langer licht) polyester zitten lamineren voor de zadels van de lieren en stoppers die op het kajuitdak komen.
Smerig en stoffig werk en deels onder een zeiltje vanwege de regen. Uitharden met een föhn. Nog drie keer doen de komende dagen.

Jan heeft de motor een service beurt gegeven en die loopt nu als een zonnetje.

Want, Jan doet de techniek en het zware werk, Henk verzorgt de logistiek en Nan de innerlijke mens.Ik doe van alles wat maar heb ook tijd nodig om de details en planning in de gaten te houden.

Het was vandaag heel kkkkoud, 5 graden, harde wind en regenbuien.De hele dag rondsjokken in dikke kleding en oliegoed is heel vermoeiend! Nan heeft een antibiotica kuur gehad voor haar aanhoudende verkoudheid. Het is niet zeker of ze mee terug kan zeilen. Dan gaat ze met Henk mee in de auto.



Vanochtend hebben we de nieuwe vallen getrokken zalingen gezet en de instrumenten in de top bevestigt. Dat was enorm opletten op de details!
In de achtergrond de rij appartementjes waarvan we er een gehuurd hebben.

Om 13.00h zijn we gaan hijsen.Mast eerst boven het dek laten hangen om de electra kabels door te voeren en daarna gezet en de stagen bevestigd.Hij staat nog niet helemaal vast

Morgen wordt de voorstag op maat gemaakt met de Genua roller en ook de hekstag wordt aangepast.Dan de giek en de neerhaler. Reeflijnen inscheren.
Morgen hebben we nog een halve dag werk.
Wordt vervolgd!