Blog from yacht Pendragon in the 1000 mile doublehanded race (Scheveningen (NL) - Bergen (NO) - Lerwick (Shetlands) - Bergen (NO). Starting June 16th 2011. Crew members: Jan Borgdorff (left) and Georges Kemmerling (right). Pendragon is a "Van de Stadt" 36 ft Excalibur from 1968. We are racing against modern yachts, but with an IRC rating which may help to even the score a bit.



zondag 19 juni 2011

Update 19 juni.

Even een update van het thuisfront over de stand van zaken tot nu toe.

Vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd zijn de snellere zeiljachten aan het finishen. Het is nu bijna 21.00 uur ned. tijd en inmiddels zijn er 7 jachten gefinished. De Pendragon is mede dankzij ongunstige noordoosten wind, 2/3 bft, helaas gezakt naar de 4de plaats. De Pendragon heeft volgens het overzicht van 20.30 ned. tijd nog 65 mijl te gaan. Mochten ze dit binnen 11 uur kunnen realiseren dan is er nog een mogelijkheid dat ze, gezien hun handicap, bij de eerste 3 eindigen. Dan moeten de omstandigheden en de weergoden wel meewerken! Hun gemiddelde snelheid is nu zo'n 5.6 knopen maar er zijn momenten geweest dat ze 7.8 liepen. Daarom hebben ze ook gedurende 1 1/2 etmaal op de eerste positie gestaan wat natuurlijk hartstikke goed is. En dat met allemaal allrounders die gesponserd worden. Een hele prestatie!

Voorlopig is het nog steeds afwachten, en is de schipper aan het slapen. Jan zit op dit moment achter het roer. Het blijft spannend.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten